2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis

Vyriškas pupelių troškinys



Nieko būti baisiau negali, kaip  alkanas vyras namuose.Man taip jau pasisekė, kad juos turiu tris.
Tad šaltais žiemos vakarais aštrokas pupelių troškinys labai tinka gausiai šeimynai pamaitinti.
Troškinys pigus,sotus ir greit paruošiamas(na jei nepamiršote užmerkti pupelių iš vakaro)

 Troškiniui reikės:

  • Pusės svogūno
  • 2 didelių morkų
  • 2 kotai saliero
  • 0,5kg. raugintų kopūstų
  • 0,5kg. pupelių
  • 1 čili pipiriuko
  • 200ml. pomidorų padažo
  • 2st. vandens
  • juodųjų pipirų
  • aliejaus kepimui                                  
                                                                                   
     Darbo eiga:
  • Išmirkytas pupeles beveik išvirkite
  • Puode kuriame gaminsite troškinį - pakepkite svogūną
  • Morkas sutarkuokite,salierus supjaustykite kubeliais ir pakepkite kartu su svogunais
  • Sudėkite supjaustytą  aštrų pipiriuką ir prieskonius
(papildomai siūlau naudoti savo pamėgtus prieskonius.Pvz:aš naudoju kumyną,raudonos paprikos miltelius.)


  • Pajutus kepinamų prieskonių kvapą dėkite pupeles, pilkite vandenį ir pomidorų padažą. Patroškinkite apie 15 min.
  • Galiausiai suverskite raugintus kopūstus ir dar patroškinkite 15-20 minučių,  kol suminkštės kopūstai. 
(paragaukite, kartais pritrūksta druskos).




Na o toliau kaip kam patinka.Vieniems reikia dar aštrių pipirų,  kiti gaisrą gesina grietine.




SKANAUS

(Edita)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą