2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Naminiai dešrainiai

Paskutiniu metu jokie saulės pasveikinimai ar kitokie ritualai nepadeda. Pavasaris taip ir miega kaip miegojęs po sniegu. Tada daugiau nieko kita nebelieka, kaip tik kepti kepti ir vis kepti. Šį kartą  siūlau pasigaminti bandelių naminiams dešrainiams ar mėsainiams.



Tešlai reikės:
350ml drungno vandens(vietoje vandens galima naudoti morkų ar kitokių daržovių sultis)
50g mielių
3 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
150g rupių kvietinių miltų
3 v.š. ištirpinto sviesto ar margarino
1 kiaušinis
apie 450 - 500g kvietinių miltų

Aptepimui dar vieno papildomo kiaušinio ir sezamo sėklų arba kitų megstamų džiovintų žolelių ar prieskonių.

Gaminimas:

1. Mieles, cukrų ir vandenį sumaišyti ir palikti 5-10min.
2. Kol mielės burbuliuoja, ištirpinti sviestą.
3. Rupius miltus, druską, sviestą ir kiaušinį sumaišyti su mielėmis. Aš radau vadinamų pilno grūdo miltų, kurie taip pat čia tiko.



4. Suberti apie 450g kvietinių miltų ir minkyti vis pridedant miltų, kol tešla pasidarys puri ir nebelips prie pirštų.
5. Pridengti ir palikti šiltai kad pakiltų dvigubai. Maždaug 30min turėtų užtekti.

6. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
7. Skardą ištiesti kepimo popieriumi.
8. Suformuoti norimos formos bandeles. Jeigu gaminate bandeles dešrainiams, jos turėtų būti apie 10-15cm ilgio. Nepamirškite palikti tarpelius bent 1,5-2cm dedant į skardą. Iš turimos tešlos turėtų išeiti apie 16 bandelių.
9. Jeigu turite daugiau laiko, pridengti ir dar truputį pakildinti.
10. Aptepti kiaušinio ir sezamo ar žolelių plakiniu.
11. Kepti apie 10-12min kol gražiai pagels.



Į vidų galima dėti ką tik panorėsite. Aš pakepinau truputį šampinjonų su svogūnais, pašildžiau dešreles orkaitėje bei pagaminau melynojo kopūsto salotas su morkomis. Nepamirškite puodelio arbatos, vyrams, galbūt, bokalo alaus. 


Puiki idėja penktadienio vakarui svečiams ar šeimynai pamaitinti. Sekmės ir skanaus!

In. :)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą